Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “Hard Skool”

© CPU – Chris Stessens

De laatste keer dat we een schoolbel in het begin van een metalnummer hoorden, was in 1972 toen Alice Cooper met zijn “School’s Out” op de proppen kwam. Guns ‘N Roses dateert van een tiental jaar later en kan daardoor al snel gezien worden als gedateerd. Toch zijn Axl Rose, Slash, Duff McKagan en hun bende nooit minder populair geworden. De groep heeft nog steeds een headlinerstatus en sinds de terugkeer van Slash bij de band, groeide de goesting naar nieuwe muziek al maar meer. De laatste plaat van de band dateert dan ook alweer van 2008 en eerder dit jaar kregen we met “ABSUЯD” al een eerste idee van wat Guns N’ Roses in deze tijden nog kan voorstellen, nu komt de groep met “Hard Skool”. Beide nummers zijn weliswaar nog steeds outtakes van Chinese Democracy uit 2008, maar ze werden wel aangepast zodat ze beter zouden passen bij Slash en Duff McKagan en dat hoor je ook.

De singlecover van “Hard Skool” en de hippe ‘k’ in plaats van een ‘sch’ beloven niet veel goeds, maar gelukkig laat Guns N’ Roses vooral de muziek spreken. Met een dreigende baslijn, en dus de schoolbel, schiet het nummer in gang om dan vooral veel gitaarsolo’s te krijgen van Slash. Axl Rose is wel nog steeds goed bij stem en dat probeert hij ook tentoon te stellen op deze single. In het refrein haalt hij nog eens alle registers open en muzikaal krijgen we wel een plezant rockliedje. Plezant omdat er ook niet meer aan is, het nummer is geen klassieker in wording en zal ook binnen twee jaar vergeten zijn, maar de band serveert wel geen gruwel. Alleen jammer van de trage dramatische gitaarsolo in het midden van de song want die voelt heel overbodig aan. Dat er een album zit aan te komen, kunnen we nu wel met zekerheid zeggen.

Facebook

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "The General"

De afgelopen jaren heeft Guns N’ Roses al enkele schoten gelost in de vorm van nieuwe muziek. “ABSUЯD” en “Hard Skool” verschenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Perhaps"

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde…
InstagramLiveRecensies

Guns N' Roses @ Graspop Metal Meeting 2023: Alleen de sterksten overleven

Speciaal voor de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses rolde Graspop opnieuw de rode loper uit. In tegenstelling tot de eerste XL-editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.