Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “Perhaps”

© CPU – Chris Stessens

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde en rebellie. Aan de helm van deze muzikale titanen staat Axl Rose, een vocale krachtpatser wiens unieke stem een vurig symbool van genialiteit en tegendraadsheid is geworden. Al kreeg hij van veel fans de wind van voren na hun show op Graspop onlangs. Er zou toch een beetje sleet op de zangkunsten van Rose zitten volgens sommigen. Gelukkig was er Slash, met zijn gehavende hoed en krullende haren, die zoals vanouds de ene ontketende riff na de andere uit zijn Gibson Les Paul toverde. En ook niet te vergeten Duff McKagan, de bassist wiens pulserende ritmes de hartslag van de band belichamen. Guns N’ Roses heeft altijd geschitterd als een constellatie van muzikale genieën, of je ze nu goed of slecht vindt, en ze belichamen nog steeds de ongetemde oude ziel van de rockscene.

“Perhaps” glijdt verder op een bedaard midtempo groove, met de klanken van een piano die subtiel de achtergrond vullen. In dit nummer laat Axl Rose zijn gedachten dwalen over een mislukte relatie, en op een bepaald moment zingt hij de woorden ‘You pulled the gun that shot and crucified my savior’. Deze tekst draagt een zware emotionele last, maar helaas voelt het niet helemaal vernieuwend in vergelijking met eerdere thema’s die de band heeft aangepakt. Ook de muziek doet onze mond niet open vallen van verbazing. De piano aan het begin echoot de klanken van “November Rain”, terwijl Slash maar al te graag toont hoe goed hij nog steeds gitaar kan spelen door een heel kenmerkende solo te integreren. Waar in het begin van de jaren negentig er amper een grotere band op de wereld was waar met ongeduld werd uitgekeken naar nieuwe muziek, zal deze single amper een rimpeling in het water veroorzaken.

“Perhaps” markeert het derde nummer dat Guns N’ Roses heeft uitgebracht sinds de hereniging van Rose, Slash en Duff McKagan in 2016. Dit volgt op de releases van “Absuяd” en “Hard Skool” in 2021, nummers die teruggrijpen naar de Chinese Democracy-sessies en voorzien zijn van nieuw opgenomen elementen van Slash en McKagan. Als we Slash mogen geloven, staat er wellicht nog meer nieuwe muziek van Guns N’ Roses op het punt om in de nabije toekomst te verschijnen. Er was een tijd waar we hier hard naar zouden uitkijken, maar die tijd is al enkele decennia geleden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Guns N' Roses @ Graspop Metal Meeting 2023: Alleen de sterksten overleven

Speciaal voor de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses rolde Graspop opnieuw de rode loper uit. In tegenstelling tot de eerste XL-editie van…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 1): Slashen over de sloop

De zon scheen onverbiddelijk hard op de Boerentang van Dessel, waar de eerste dag Graspop met heel wat solide optredens begon. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duff McKagan - "Lighthouse"

Duff McKagan kennen we natuurlijk het best als de geniale bassist van Guns N’ Roses, maar ook solo en met zijn eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.