Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner – “another sublet”

© Seannie Bryan

Een van de revelaties van Leffingeleuren 2023 was het Amerikaanse Runnner (drie n’en, want Runner was al bezet). De band rond zanger Noah Weinman brengt folky indiemuziek met een hoog diy-gehalte. Op de recente plaat like dying stars, we’re reaching out klinkt dat alles behoorlijk intiem, maar in een livesetting creëert de artiest een ongedwongen, energieke omgeving voor zijn songs. Weinman kondigde in Leffinge al aan dat er snel nieuwe muziek zou komen, aangezien hij na een basketbalblessure lange tijd weinig anders om handen had. Met “another sublet” houdt hij woord.

“another sublet” is de derde etappe in een desolate reeks nummers over de moeilijkheid om ergens een thuis te vinden. Rustige roestigheid als utopie. De instrumentatie voelt wel een stuk warmer dan haar voorgangers. We horen een meetokkelende banjo en een invallende piano op een nummer dat in de tweede helft geen zang behoeft om zichzelf te versterken. Wanneer we Weinman wel horen zingen, schuwt hij zijn kenmerkend ingetogen, hoge timbre niet. Met “another sublet” heeft Runnner een knus indienummer te pakken. Perfect voor deze koude dagen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 2): Van het blauwe donker naar het gele licht

De tweede dag van een festival is altijd een beetje sleuren, al had Leffingeleuren geluk dat de zon meteen aan het schijnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner - "nye"

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.