Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner – “nye”

© Run For Cover Records

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op nummers zoals “Urgent Care” en “Ur Name on a Grain of Rice“), maar waar verder niets fantastisch op aan te merken was. Zeker niet slecht, maar niet per se bijster memorabel. Tijdens het voorjaar van 2022 heeft Noah Weinman, zoals de artiest echt heet, al twee nieuwe singles gedropt voor zijn aankomende tweede plaat, like dying stars, we’re reaching out. Tot nu toe waren die eerste tracks eigenlijk best wel sterk, maar met “nye” komt er verandering in de tot dusver perfecte score. Het is inmiddels de derde single van Runnner, al weten we niet of we het echt een single mogen noemen, gezien het maar 46 seconden lang is.

Nu, het is niet zo dat kortere nummers niet als volwaardige singles mogen worden beschouwd. “Yellow Stone” van Gojira bijvoorbeeld duurt iets meer dan een minuut, maar is een sterke track waar op korte tijd veel samenkomt. “Frank’s Track” van Frank Ocean telt dan weer slechts 38 seconden, terwijl er toch veel gezegd wordt met weinig woorden. Het kan dus zeker, maar “nye” van Runnner is in feite een gecombineerde antithese van de vorige twee voorbeelden, omdat er niet echt iets mooi samenkomt en er weinig wordt gezegd. Runnner speelt herhaaldelijk quasi hetzelfde akkoord op zijn gitaar, onderbouwd door tekst die duidelijk profetisch is voor z’n eigen nummer. ‘Thinking how’d I get so boring?’ We vragen het ons ook een beetje af. Het is niet onlogisch dat iemand tijdens de feestdagen een spontane, contemplatieve bui heeft, maar sommige gedachten blijven misschien best binnen je eigen vier muren. Het zou ook goed kunnen dat het beknopte nummer beter past in context van het volledige album, maar als officiële standalone single kon “nye” alvast geen indruk maken.

Runnner treedt in januari nog vier keer op in Engeland. Zijn tweede album like dying stars, we’re reaching out, komt uit op 17 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

21 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jessica Pratt - Here in the Pitch (★★★★): Schoonheid in de schemering

AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.