Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux – “Autumn Love”

© CPU – Jan Van Hecke

Het winnen van StuBru’s De Nieuwe Lichting gaat meestal hand in hand met een gevulde festivalzomer, iets dat voor Isaac Roux niet anders was. Het muzikale project van Louis De Roo kleurde podia van onder meer Rock Zottegem en Dranouter, met vorige maand als kers op de taart een uitverkochte AB Club. Dat doet de jonge West-Vlaming tegenwoordig onder de vleugels van Mayway Records (o.a. The Haunted Youth, DIRK.) en we kunnen wel begrijpen waarom hij daar thuishoort. Isaac Roux maakt, zoals ook eerdere releases “White Rose” en “Colours” getuigden, het soort indiefolk die de gevoelige snaar weet te raken dankzij zijn grootsheid.

Daarin verschilt deze nieuwe “Autumn Love” echter wel een beetje, daar het nummer het vooral moet hebben van zijn dromerige subtiliteit. En dat is perfect voor dit druilerig herfstweer, want Isaac Roux slaagt er met zijn ondertussen herkenbare stemgeluid en glinsterende instrumentatie in om je een warm dekentje om te slaan. Met wat lichte reverb en een tokkelende gitaar kabbelt de single zo’n dikke drie minuten voort, zonder dat eer een echt hoogtepunt nodig is. “Autumn Love” klinkt namelijk magisch op zichzelf, en zo wordt die kilte buiten toch nog een beetje hartverwarmend.

Isaac Roux staat op 9 maart in 4AD in Diksmuide, op 13 maart in Trix in Antwerpen, op 15 maart in N9 in Eeklo en op 29 maart in Het Depot in Leuven. Later op het jaar stelt hij zijn debuutplaat voor in de Ancienne Belgique, op een weliswaar nog te bepalen datum.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "The Right Place"

Onder de vleugels van Mayway Records, waar ook bands als The Haunted Youth en DIRK. thuis zijn, bloeit Isaac Roux open. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.