Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux – “Colours”

© CPU – Jan Van Hecke

Tal van jonge bands die het willen maken in België, maar het blijft nog steeds het winnen van een talentenwedstrijd die de meeste deuren opent. De Nieuwe Lichting is daarin koploper, kijk maar naar laureaten als Tamino, Portland of The Haunted Youth, maar ook winnaar van de recentste editie Isaac Roux is een mooi voorbeeld. Louis De Roo heeft natuurlijk al meer strepen verdiend met ook de publieksprijs van Humo’s Rock Rally. Ook de omkadering gaat hem niet slecht af met hetzelfde management als Portland en Mayway (o.a. DIRK., The Haunted Youth, Meltheads) als label. Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat debuutsingle “White Rose” het bijzonder goed deed op de radio en hij een vrij drukke zomer voor de boeg heeft. Het ijzer smeden als het heet is, heet dat dan, want met “Colours” verschijnt nu een langverwachte tweede single.

Dat De Roo voor zijn nieuwste creatie beschikt over meer mogelijkheden, is al van bij de eerste tonen hoorbaar. “Colours” klinkt namelijk een pak grootser dan zijn debuut, maar dan zonder er ooit over te gaan. Het zijn donkere vibes die al van bij het begin de bovenhand nemen, in de vorm van een akoestische gitaar, een piano en wat duistere elektronica. De stem van de jongeman en een drumbeat vormen niet veel later de drijvende kracht van de single, waardoor “Colours” alsmaar groter openbloeit in een mooi indiefolknummer. Over het algemeen hangt er een waas van euforie doorheen het nummer, maar duisternis loert tegelijkertijd altijd om de hoek. Een combinatie die Isaac Roux, samen met een groots einde, opnieuw een geslaagde single oplevert.

Isaac Roux live aan het werk zien kan op Zeverrock (5 augustus), op Herbakkersfestival (13 augustus), in de Ancienne Belgique (25 oktober), in Gebouw T (18 november) en in De Casino (23 november).

Facebook / Instagram

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "Autumn Love"

Het winnen van StuBru’s De Nieuwe Lichting gaat meestal hand in hand met een gevulde festivalzomer, iets dat voor Isaac Roux niet…
LiveRecensies

Isaac Roux @ Ancienne Belgique (AB Club): Intense knuffel

Een jaar geleden was hij nog een nobele onbekende, maar gisterenavond liet Louis De Roo de bovenverdieping van de Ancienne Belgique vollopen….
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.