Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Zesde Metaal – “De Zaden Van Morgen”

© CPU – Cédric Depraetere

Het was even stil rond Het Zesde Metaal, maar de band lijkt al zijn pijlen te hebben gericht op volgend jaar. Dat gebeurde tot op heden echter wel in hartverscheurende omstandigheden. Zo overleed bandlid en producer Tom Pintens afgelopen augustus; iets wat vanzelfsprekend een diepe krater naliet. In de nasleep van zijn overlijden verscheen niet zo gek lang geleden comebacksingle “Het Langste Jaar“, die meteen ook naar de keel greep. Na de eerste single van dat nog aan te kondigen album, krijgen we nu ook “De Zaden Van Morgen” te horen.

Het is een kabbelende akoestische gitaar die deze nieuwste creatie van Het Zesde Metaal leidt, terwijl Wannes Cappelle er zijn sappigste West-Vlaams over giet. Geleidelijk aan komen er subtiel wat muzikale extra’s bij, met onder meer strijkers en elektronica die hoofdrolletjes opeisen. In de refreinen lijkt de wereld dan even stil te staan, wat mooi overeen komt met het thema van “De Zaden Van Morgen”: de stilte na een crisis. Maar toch hangt er ook vandaag een hoopvolle boodschap doorheen het nummer: het einde van vandaag is het begin van morgen. De lat lag met “Het Langste Jaar” op zekere hoogte, dus is het voor een single als deze een beetje een ondankbare taak om daarover te raken, maar objectief gezien is dit gewoon een degelijke song.

Het Zesde Metaal gaat in het voorjaar van 2024 op tour om zijn aankomende plaat voor te stellen. Meer info daarover kan je hier terugvinden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival verwelkomt Compact Disk Dummies en Het Zesde Metaal!

Het schoonste festival van Brugge is alweer aan het sleutelen aan een mooie affiche en kondigde onlangs met Brihang al een mooie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.