Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “The Fight”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat er maandenlang sporadisch wat singles verschenen, komt er nu ook eindelijk een echt nieuw album van Future Islands aan. Een beetje een opvallende strategie, daar enkele van die singles zich al ontpopten tot hoogtepuntjes in de liveshow, zoals onlangs nog in de Ancienne Belgique, maar dat past ergens ook wel bij de gekke uitstraling van de band. Uit People Who Aren’t There Anymore kregen we met onder meer “Peach” en “King of Sweden” dus al een paar energiebommetjes te horen, maar met pakweg “Deep In The Night” namen Samuel T. Herring en zijn kompanen ook wat gas terug. Dat laatste is ook vandaag het geval, meer bepaald in de vorm van “The Fight”.

Met om en bij de vier en een halve minuut op de klok is “The Fight” een single die het moet hebben van zijn verdoken power, iets wat uiteindelijk maar half lukt. Niet dat Future Islands met een bepaald slecht nummer op de proppen komt, maar we blijven over het algemeen toch vooral op onze honger zetten. Met niet meer dan een subtiel baslijntje, brave drums, wat Oosters klinkende elektronica en het herkenbare stemgeluid van Herring is het nogal moeilijk om het interessant te houden. Het feit dat het tempo aan de lage kant blijft, helpt daar uiteindelijk ook niet veel bij. “The Fight” mist met andere woorden een echte uppercut en kabbelt voor het overige gewoon wat dromerig voort. Niet superspeciaal dus.

People Who Aren’t There Anymore verschijnt op 26 januari.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Future Islands – People Who Aren't There Anymore (★★★½): Beproefde recepten in een inventief jasje

Het is 2014 wanneer een tv-optreden bij David Letterman het leven van Samuel T. Herring compleet overhoop gooit. Op de positieve manier…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Say Goodbye"

Een van de eerste grote releases van het jaar is het zevende studioalbum van Future Islands. People Who Aren’t There Anymore wordt zo de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "The Tower"

Nadat er maandenlang sporadisch eens een singletje gelost werd, is er nu eindelijk goed nieuws voor de fans van Future Islands. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.