Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “King of Sweden”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn zo van die bands die doorheen de jaren zo’n eigenheid in hun muziek wisten te verweven, dat het haast onmogelijk is om nieuwe nummers niet meteen te herkennen. Future Islands is daarvan een perfect voorbeeld, want hoewel het altijd even duurt voor er nieuwe muziek weerklinkt uit het kamp van de Amerikanen, ligt het altijd vanaf de eerste luisterbeurt bekend in het gehoor. Dat was ook het geval voor “Peach” vorig jaar, dat helemaal uit het niets verscheen. Het is tot op vandaag echter onduidelijk of dat een eerste voorsmaakje is van een volgende plaat. Het nieuwe “King of Sweden”, ook al zo onverwachts uitgebracht, doet het mysterie alleen maar groter worden.

De groove zit er gelukkig wel meteen in bij de nieuwste creatie van de band. “King of Sweden” is een tikkeltje elektronischer geladen dan eerder werk van Future Islands, maar laat net dat hetgeen zijn dat van deze single zo’n funky geheel maakt. De zwoele baslijn en het herkenbare stemgeluid van Samuel T. Herring dragen hun steentje daar zeker in bij, al zijn het vooral weer die vreugde-explosies van refreinen die met de aandacht gaan lopen. Future Islands neemt ons op die manier meer dan vier minuten lang mee richting hun wereld vol discoballen en knotsgekke danspasjes!

Future Islands trekt komende zomer door Europa, al ontbreekt er voorlopig nog een datum op Belgisch grondgebied. Het feit dat ze in de buurt zijn tijdens Pukkelpop én op die dagen ook nog eens vrij zijn, doet alvast het één en het ander vermoeden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Peach"

Een beetje onverwachts kregen we vorige zomer plots de comeback van Future Islands te horen. Met wat structurele wijzigingen – livedrummer Mike…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.