Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “Peach”

© Justin Flythe

Een beetje onverwachts kregen we vorige zomer plots de comeback van Future Islands te horen. Met wat structurele wijzigingen – livedrummer Mike Lowry vervoegde de band, waardoor we nu kunnen spreken van een volwaardig viertal – werd toen vijfde plaat As Long As You Are aangekondigd. Een degelijk album, maar de Amerikanen brachten helaas niets nieuws onder de zon. Het ziet er naar uit dat Future Islands het trucje van vorig jaar zal overdoen, want opnieuw brengen de mannen uit het niets een nieuwe single uit. Het is vooralsnog onduidelijk of “Peach” een voorsmaakje is van een volgend album, of dat het een onuitgebracht B-kantje is van de vorige plaat. Eén ding is wel duidelijk: de band is het nog niet verleerd om catchy synthpopdeuntjes te creëren.

Veel tijd voor introductie is er niet, want met een aanstekelijke baslijn steekt “Peach” meteen in gang. Niet veel later wordt die bijgestaan door een dromerig synthgeluidje en de rustgevende stem van Samuel Herring. Het gekende recept van Future Islands wordt dus nog maar eens bovengehaald, maar telkens weet het viertal er een ietwat andere draai aan te geven. Vandaag wordt dat recept gegoten in een dromerig, danbsaar jasje. Het lijkt er dan ook op dat de band met zijn nieuwste creatie naar de dansvloer neigt, maar toch ook nog wat vastklampt aan een gezellig feestje met vrienden. De perfecte track om op te feesten onder een wondermooie sterrenhemel, met andere woorden, op welke manier je dat ook wil zien. Future Islands is terug, maar was eigenlijk nooit echt weggeweest.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1407 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "King of Sweden"

Er zijn zo van die bands die doorheen de jaren zo’n eigenheid in hun muziek wisten te verweven, dat het haast onmogelijk…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Finn Askew - "Same Old Love

Maak vandaag al kennis met het talent van morgen: Finn Askew. De negentienjarige Brit komt uit het landelijke Somerset en vierde in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.