Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Feeder – “The Knock” & “Soldiers of Love”

Feeder

© Steve Gullick

Een naam die in de hoogtijdagen van alternatieve rock rond de eeuwwisseling als een muzikale titaan door de ether galmde was Feeder. Onmisbaar in de Belgische hitlijsten, domineerde ze met hun karakteristieke sound zowel De Afrekening als de high rotation-lijst van TMF en MTV. Hits als “Buck Rogers” en “Just the Way I’m Feeling” vormden de soundtrack van menig tienerjaren. Doch, ondanks het vermogen om moeiteloos een zaal te vullen enkel met deuntjes die aan een collectief geheugen kleven, lijkt de band op het vasteland van Europa wat naar de achtergrond te zijn verschoven. Op 5 april staat de release van hun dubbelalbum Black / Red gepland. Grant Nicholas, de bezielende stem achter Feeder, beweert dat dit deel twee en drie vormt van de trilogie die aanving met het intrigerende Torpedo in 2022.

“The Knock” en “Soldiers of Love” brengen ons een herkenbaar Feeder-geluid. “The Knock” is doorspekt met stevige gitaren en een aanstekelijke melodie die als een onstuitbare kracht door de song snijdt. Grant Nicholas voert het tempo op waarbij geen moment stilstand wordt getolereerd. “Soldiers of Love” aan de andere kant, opent met doedelzakken en ontplooit zich langzaam via akoestische gitaren. Het nummer kabbelt bedaard voort en bereikt voorzichtig een hoogtepunt tijdens het refrein. De majestueuze akkoorden zorgen voor een gevoel dat groter is dan het leven zelf. Desondanks blijft het bescheiden oordeel dat dergelijke composities in het verleden scherper werden gebracht.

Op 5 april zal het dubbelalbum Black / Red het daglicht zien. Helaas zijn de tourdata voorlopig beperkt tot het Verenigd Koninkrijk, waardoor de fans op het vasteland nog even geduld zullen moeten betrachten. De vraag rijst of deze trilogie het potentieel heeft om Feeder opnieuw te verankeren in het Europese muzieklandschap.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Feeder - Black/Red (★★★½): Met een halve teen buiten de lijntjes

Sinds het ontstaan van de Britpop aan het begin van de jaren negentig maakt het Welshe trio Feeder deel uit van deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - "Hey You"

Feeder is een band die, naast de meer dan honderd miljoen streams, ook nog meerdere miljoenen albums verkoopt. De paasvakantie komt dichterbij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - "Lost In The Wilderness"

De Welshe rockband Feeder hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Na meer dan tien langspeelplaten vol bombastische rock heeft Feeder zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.