Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz – “UPROOT”

Na een doorstart ziet het er tegenwoordig naar uit dat Naaz richting een grotere doorbraak toewerkt. De Nederlandse met Koerdische roots evolueerde van popzangeres in een artieste die zich vooral aan de indiegetinte kanten van het spectrum bevindt, zonder daarbij haar persona te verloochenen. In dat verhaal kregen we met Never Have I Ever al een meer dan degelijke plaat te horen, maar verscheen er met “BARANA” onlangs nog een sterke single. Met die muziek onder de arm trekt de zangeres tegenwoordig doorheen Europa, met recent nog een tussenstop in De Roma, maar nog cooler was misschien wel het feit dat ze het voorprogramma van Lana Del Rey mocht verzorgen. Naaz zit in 2023 met andere woorden in de fleur van haar leven, met nu opnieuw een nieuwe release.

“UPROOT” komt er in het kader van de Nederlandse Tweede Kamer-verkiezingen die vandaag plaatsvinden, doelend op het idee dat je aan je toekomst denkt bij het kiezen. Zo vergelijkt de zangeres mensen met bomen, met als gedachte dat je je door niets of niemand moet laten beperken bij het groeien. Dat doet Naaz aan de hand van een meeslepend lied, dat het midden vindt tussen melancholische indie en Oosterse klanken, maar ook een Scandinavisch poprandje à la AURORA. Die combinatie zorgt voor een grootse sound die tegelijkertijd ergens ook klein aanvoelt, hetzij zonder de boodschap te missen. De zangeres doet het met “UPROOT” weer in het Engels, maar dat klinkt daarom niet minder straf. Opnieuw een sterke song dus van Naaz.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "BARANA"

Nadat ze jarenlang als veelbelovend werd bestempeld, zit de grote doorbraak van Naaz er nu echt wel aan te komen. De Nederlandse…
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.