Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz – “BARANA”

© Segraphy

Nadat ze jarenlang als veelbelovend werd bestempeld, zit de grote doorbraak van Naaz er nu echt wel aan te komen. De Nederlandse met Koerdische roots maakte afgelopen jaar een doorstart als onafhankelijk artiest en dat lijkt haar geen windeieren te leggen. Zo bracht ze met Never Have I Ever een meer dan degelijke plaat uit, wist ze het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam uit te verkopen, speelde ze in het voorprogramma van Lana Del Rey (en dat via een post op sociale media) en is ze nu bezig aan een internationale tour. Die brengt haar volgende week naar Antwerpen, met in de set dus ongetwijfeld ook deze nieuwe “BARANA”.

Die nieuwste creatie is er eentje die opnieuw bijzonder dicht bij de zangeres zelf ligt, want niet alleen nam ze voor “BARANA” de productie voor eigen rekening, Naaz doet het ook weer in het Koerdisch. In het meeslepende nummer omarmt de Nederlandse de pijn die ze in haar leven al voelde, waardoor het geheel, ondanks dat we er geen woord van begrijpen, toch heel erg helend en hartverwarmend aanvoelt. De mix tussen elektronica en Oosterse klanken zorgt voor een gevoel van roodoranje sterkte, met daarbij vanzelfsprekend Naaz’ stem die een belangrijke rol speelt. Met een reeks uithalen zet ze zichzelf nog wat meer op de kaart, want “BARANA” is opnieuw een veelbelovend nummer van de intense, indiegetinte die de zangeres tegenwoordig uitgaat.

Naaz staat aanstaande dinsdag, 3 oktober, in De Roma in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "UPROOT"

Na een doorstart ziet het er tegenwoordig naar uit dat Naaz richting een grotere doorbraak toewerkt. De Nederlandse met Koerdische roots evolueerde…
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.