Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonnie ‘Prince’ Billy – “Keeping Secrets Will Destroy You”

Bonnie ‘Prince’ Billy, de singer-songwriter die schuilgaat achter Will Oldham, onthulde eerder dit jaar Keeping Secrets Will Destroy You. Het was zijn eerste echte soloalbum als Bonnie ‘Prince’ Billy sinds 2019. Het album werd opgenomen in een huisstudio in Louisville, waar Oldham exclusief samenwerkte met lokale muzikanten. Opvallend is echter dat de gelijknamige single niet te vinden was op dat album. In plaats daarvan nam Oldham dit nummer op met een geheel andere groep medewerkers. Oldham werkt ditmaal samen met een indrukwekkende groep muzikanten, waaronder de vaste medewerker Emmett Kelly, singer-songwriter Blake Mills, de veelzijdige multi-instrumentalist Shahzad Ismaily, en de legendarische sessiedrummer Jim Keltner. Het nummer wordt bovendien verrijkt met achtergrondzang van Lacey Guthrie, Katie Peabody en Heather Summers.

“Keeping Secrets Will Destroy You” ontplooit zich als een zachte, tedere melodie met weelderige orkestratie. Het is een genot om een nieuwe Bonnie ‘Prince’ Billy-song te horen met een dergelijke grandioze reikwijdte. Het nummer omarmt de luisteraar met een bedwelmende warmte, gedragen door de karakteristieke stem van Oldham, die diep doordringt in de ziel. De gelaagde instrumentatie, variërend van subtiele gitaarlijnen tot de weemoedige klanken van strijkers, geeft het geheel een tijdloze kwaliteit. “Keeping Secrets Will Destroy You” weet een emotionele diepte te bereiken die typerend is voor het vakmanschap van Bonnie ‘Prince’ Billy.

Naast het muzikale hoogstandje is het interessant op te merken dat “Keeping Secrets Will Destroy You” het einde van het albumcyclus onthult. Verschiet dus niet dat de songsmid binnenkort weer voor de deur staat met nieuwe muziek.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bonnie “Prince” Billy - Keeping Secrets Will Destroy You (★★★½): Haardvuurmuziek met een gouden randje

Liefhebbers van gitaartokkels en ingetogen luistermuziek kunnen in hun handen wrijven want onder het pseudoniem Bonnie “Prince” Billy laat de Amerikaanse singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.