Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal – “Worry Not There Are Galaxies You Haven’t Heard Of”

De muziek van Tom Rosenthal is ideaal voor deze herfstachtige dagen. Met zijn warme stem zingt hij over persoonlijke thema’s en naast zes platen leverde hem dat ook veel waardering op binnen het singer-songwriter-genre. Binnenkort brengt de Brit zijn zevende album, Zz-Sides, uit. Fans zullen de gelijkenis met Z-sides uit 2018 herkennen en dat is logisch: zijn nieuwe langspeler is namelijk een vervolg daarop. Eerder kregen we daar al “Alone in Oslo” van te horen en ditmaal maakt Rosenthal ons wederom warm met een single waarvan de titel iets langer is.

De muziek van Rosenthal is steeds persoonlijk, wat ook bij “Worry Not There Are Galaxies You Haven’t Heard Of” het geval is. Hij beschrijft het gevoel dat je soms niet weet wat te doen met je leven en dat dat helemaal oké is. De Brit gebruikt hiervoor een zachte piano, terwijl hij op een geruststellende, warme toon ons toezingt. Zijn zang brengt een gevoel van rust met zich mee, waardoor we ook snel het gevoel krijgen dat het twijfelen soms goed is. Een viool voegt zich later aan het geheel toe, al blijft die aanvankelijk eerder op de achtergrond. Hoewel dat instrument vaak voor een droevige of melancholische touch zorgt, draagt het op deze single bij aan die sfeer van kalmte. Tom Rosenthal zorgt met “Worry Not There Are Galaxies You Haven’t Heard Of” gedurende iets meer dan drie minuten voor een comfortabel gevoel en wij genieten elke seconde.

Zz-Sides verschijnt op 24 november.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal - "Alone in Oslo"

De Britse Tom Rosenthal creëert al sinds het begin van vorig decennium aangename indiefolknummers waarbij een persoonlijke boodschap centraal staat en de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal - "Hope"

De basis van elk nummer is een goede melodie of een mooie tekst en dat is precies waar singer-songwriters hun hart en…
LiveRecensies

Tom Rosenthal @ Ancienne Belgique (AB Box): Kapitein Winokio voor volwassenen

Enthousiast, kinderlijk, en romantisch: zo speelde Tom Rosenthal gisterenavond in de AB Box. Iets dat je sowieso meeneemt na zijn liveshow is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.