Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal – “Alone in Oslo”

De Britse Tom Rosenthal creëert al sinds het begin van vorig decennium aangename indiefolknummers waarbij een persoonlijke boodschap centraal staat en de melodie dat gevoel moet versterken. Met die formule bracht de singer-songwriter al zes albums uit, waarvan het laatste, Denis Was a Bird, van twee jaar geleden dateert. Intussen blijft de gevoelige artiest verder werken aan nieuwe creaties, waaronder “Alone in Oslo” en daarvoor ging hij – hoe kan het ook anders – naar Oslo.

In zijn nieuwste single heeft Tom Rosenthal het over dagdromen, maar ook over zich aanpassen en het ontdekken van een nieuw gebied. De videoclip van “Alone in Oslo” draagt bij aan dit gevoel, want de Brit huurde geen dure filmcrew in en filmde gewoon alles zelf in de hoofdstad van Noorwegen, zoals een typische toerist. Zachte pianoklanken leiden de single in en we worden meegenomen in de dagdroom van Rosenthal, die er met zijn dromerige stem boven zweeft. “Alone in Oslo” tikt net geen tweeënhalve minuut af en is daarmee wel aan de korte kant, al is dat hier zeer voordelig. Het is een kalm lied waar niet veel gebeurt en op zich is dat minimalisme hier wel mooi, maar meer dan drie minuten had misschien iets te veel van het goede geweest. Tom Rosenthal neemt ons mee op een korte reis en laat ons zweven in zijn mooie droom.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal - "Worry Not There Are Galaxies You Haven't Heard Of"

De muziek van Tom Rosenthal is ideaal voor deze herfstachtige dagen. Met zijn warme stem zingt hij over persoonlijke thema’s en naast…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal - "Hope"

De basis van elk nummer is een goede melodie of een mooie tekst en dat is precies waar singer-songwriters hun hart en…
LiveRecensies

Tom Rosenthal @ Ancienne Belgique (AB Box): Kapitein Winokio voor volwassenen

Enthousiast, kinderlijk, en romantisch: zo speelde Tom Rosenthal gisterenavond in de AB Box. Iets dat je sowieso meeneemt na zijn liveshow is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.