Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Blessed Madonna, Joy Anonymous & Danielle Ponder – “Carry Me Higher” & “Something Doesn’t Feel Right”

De zomer is voorbij en de kerstperiode lonkt, maar dat betekent gelukkig niet dat we daarom geen nieuwe dansbare muziek meer voorgeschoteld krijgen. Vandaag gebeurt dat zelfs in een wel erg speciale vorm, want The Blessed Madonna vond voor haar nieuwe dubbelsingle onderdak bij de mannen van Joy Anonymous (aka de poulains van Fred again..) en soulzangeres Danielle Ponder (een van de revelaties van Rock Werchter 2023). Dat de productie van “Carry Me Higher” en “Something Doesn’t Feel Right” gigantisch goed zit, kon je dus eigenlijk al op voorhand weten. De twee singles zijn overigens ook de opvolgers van het coole “Mercy“, waarvoor de Britse dj en producer de handen in elkaar sloeg met Jacob Lusk van Gabriels. Het stond met andere woorden in de sterren geschreven dat er nog iets van straffe makelij zat aan te komen.

“Carry Me Higher” is met zijn dikke zeven minuten, althans in de ‘Elite Mix’, meteen een nummer dat hoge ogen gooit. Zo klein en intrigerend het begint, zo groots en knallend bloeit het open. Met niet meer dan een minimalistische beat en de stem van Ponder komt de song op gang, waarna alles steeds meer in een stroomversnelling lijkt te komen. De soulzangeres maakt het geheel allemaal net dat tikkeltje dansbaarder, terwijl de beats ook steeds zwoeler beginnen klinken; disco van de bovenste plank!

“Something Doesn’t Feel Right” flirt op zijn beurt dan weer met een drum-‘n-bassachtig geluid, maar ook daar is het de stem van Ponder die het geheel wat meer cachet geeft. Het tempo ligt wat hoger, de UK jungle invloeden sijpelen wat meer door, maar ook hier voel je aan alles duidelijk dat het om een geslaagde match gaat. Wel wordt ook duidelijk dat het hier eerder om een energieker B-kantje gaat, aangezien “Carry Me Higher” een stukje toegankelijker klinkt; maar desalniettemin komen The Blessed Madonna, Joy Anonymous en Danielle Ponder hier wel met twee sterke singles op de proppen, die zelfs in meerdere versies terug te vinden zijn!

The Blessed Madonna: Facebook / Instagram / Website
Joy Anonymous: Facebook / Instagram / Website
Danielle Ponder: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1971 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joy Anonymous - "JOY (Head To The Sky)"

Het Londense pop-up rave duo Joy Anonymous heeft hun naam allesbehalve gestolen. In hun begindagen organiseerden de twee producers heel wat guerrilla-acties…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blessed Madonna - "Mercy" (feat. Jacob Lusk)

Wie al eens graag een dansje placeert, zal The Blessed Madonna zeker in zijn hart dragen. De Britse dj en producer heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.