Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blessed Madonna – “Mercy” (feat. Jacob Lusk)

Wie al eens graag een dansje placeert, zal The Blessed Madonna zeker in zijn hart dragen. De Britse dj en producer heeft namelijk een vinger in meerdere danshits, waaronder “Marea (we’ve lost dancing)” met Fred again.. en “Serotonin Moonbeams“, maar mocht ook Dua Lipa’s Future Nostalgia onder handen nemen. Dat de Amerikaanse met andere woorden weet hoe ze een publiek moet onderdompelen in een bad vol positieve, dansbare energie, bewees ze onlangs nog op CORE Festival. Dat wij daarnaast niet de enigen zijn die dat doorhebben, bewijst ook het lijstje aan samenwerkingen met coole artiesten. Jungle, Jamie Principle, Florence + The Machine… ze doken allemaal al op op een creatie van Marea Stamper, of ze nam zelf een nummer van hen onder handen. Nu springt ook Jacob Lusk, oftewel de stem achter Gabriels, op de trein met “Mercy”.

Het ziet er in elk geval naar uit dat het duo menig dansvloer zal bestormen komende zomer, want met “Mercy” doen ze precies wat we van een samenwerking tussen de twee konden verwachten. The Blessed Madonna zorgt namelijk voor heel wat positieve energie in de vorm van een zomerse beat en wat disco-invloeden die de temperatuur doen stijgen, terwijl Lusk met zijn herkenbare, grootse stem wat soulvibes aan het geheel toevoegt. Het is met andere woorden vrij moeilijk om geen glimlach op je gezicht te krijgen bij het beluisteren van “Mercy”, want de single lijkt wel een tot geluid omgezette zonnestraal te zijn. Tegen het einde volgt er nog een break, die een haast nog vrolijker einde inluidt. Dat The Blessed Madonna voor de productie van het nummer de hulp inriep van Totally Enormous Extinct Dinosaurs en een gospelkoor de achtergrondstemmen mocht verzorgen, helpt daar alleen maar bij.

Gabriels staat op zondag 2 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Blessed Madonna, Joy Anonymous & Danielle Ponder - "Carry Me Higher" & "Something Doesn’t Feel Right"

De zomer is voorbij en de kerstperiode lonkt, maar dat betekent gelukkig niet dat we daarom geen nieuwe dansbare muziek meer voorgeschoteld…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gabriels - Angels & Queens (★★★★★): Het midden tussen alle uitersten

Surfend op een golf van melancholie en heimwee naar Rock Werchter 2023 is het altijd leuk als een artiest vanop de line-up…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.