Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eliza Rose & Calvin Harris – “Body Moving”

© CPU – Chris Stessens

Al meer dan driehonderd miljoen: zoveel streams haalde Eliza Rose al met haar doorbraaksingle “B.O.T.A (Baddest of Them All)”. Toch is het niet enkel dansen geblazen op de soul- en funkklassiekers die Rose met de tijd laat mee-evolueren: ook aan de luistercomponent wordt voldoende aandacht besteed. Zo is haar muziek breed inzetbaar. Als trotse verzamelaar van vinyl uit de dj-producer en vocaliste haar liefde voor een UK-based sound in haar opbeurende sets, waaronder in de voorzomer nog op CORE’s AltVerda-stage. Releasen doet ze pas vanaf midden 2021, maar toch heeft ze al een mooi parcours afgelegd.

En dan staat de bekendste producer van “Body Moving” nog op de tweede plaats. Ook Calvin Harris liet zijn creativiteit glijden over de nieuwe single. Nu ja, supercreatief valt het geheel niet te noemen, wat net aan zijn iets commerciëlere achtergrond te wijten zal zijn. Desalniettemin maakt het nummer zijn titel absoluut waar. De besproken funk- en soulinvloeden komen meteen aan bod in de korte housetrack, met Roses warme vocals die ons in een zwoele mood brengen. Ook in de drop blijft ze gezellig doorratelen – af en toe onderbroken door wat blazers en vergezeld van vibrerende subwoofers – en zo is de ideale muzikale partner voor een warme preparty op een koude winterdag geboren.

Eliza Rose: Facebook / Instagram
Calvin Harris: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "Lovers In A Past Life" (feat. Rag'n'Bone Man)

Calvin Harris heeft al wat hitjes op zijn naam staan. Samenwerkingen met supersterren als Sam Smith, Dua Lipa, Ellie Goulding en Rihanna…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Sam Smith - "Desire"

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.