Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zimmerman – “Perfect Guy” (feat. Noémie Wolfs)

© CPU – Bert Savels

Als we het hebben over romantische gebaren, dan is Simon Casier een geslepen concurrent. De bassist van Balthazar heeft zich met zijn soloproject Zimmerman namelijk gefocust op de release van een nieuwe plaat, die volledig in het teken staat van zijn liefde voor zijn verloofde Noémie Wolfs. Uit Love Songs, dat niet verrassend op Valentijn volgend jaar in de winkelrekken ligt, kregen we met “How Much I Love You” onlangs al een eerste voorsmaakje te horen. Nu komt er meteen ook een opvolger in de vorm van “Perfect Guy”, waarin Casier zich zelfs laat vergezellen door Noémie.

In die nieuwste creatie komt Zimmerman tot de vaststelling dat hij helemaal niet perfect is, maar dat hij wel zijn best doet om gewoon zichzelf te blijven. Geen reden om zich zorgen over te maken, zo wordt tegen het einde ook duidelijk als Noémie Wolfs zich bij het geheel vervoegt. Zij bevestigt uiteindelijk dat ‘gewoon zichzelf’ meer dan perfect is. Dat liefdevolle tafereel speelt zich allemaal af in een dromerige context, bestaande uit een voortkabbelende baslijn, wat pianotoetsen en naarmate het nummer vordert ook strijkers en een steeldrum. Met meer dan vier minuten op de klok heeft “Perfect Guy” dus wat tijd om open te bloeien; iets waarin Zimmerman zich eerder (op Wish You Were Here) eerder al erg begaafd toonde.

Love Songs verschijnt op 14 februari 2024. Dat album wordt in het voorjaar ook naarstig voorgesteld in binnen- en buitenland; de precieze data vind je op de website van Zimmerman.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zimmerman - Love Songs (★★★½): Om onvermijdelijk bij te smelten

De lange pauze die Balthazar vorig jaar besloot in te lassen, genereert ruimte voor de zijprojecten van de kernleden. ‘Bij Balthazar spelen…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.