Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zimmerman – “How Much I Love You”

© CPU – Bert Savels

Nu Balthazar afgelopen augustus voor onbepaalde duur op slot en grendel is gegaan, kunnen de leden zich weer voluit op hun eigen projecten storten. Maarten Devoldere is daar al enige tijd goed mee bezig, getuige het opnieuw rijkelijke succes van Warhaus, maar ook bassist Simon Casier bracht afgelopen zomer al een album uit. Het is te zeggen, Wish You Were Here was eigenlijk een lang nummer van zo’n dikke drie kwartier, maar mooi was het langs de andere kant zeker wel. Nu is er echter alweer meer nieuws rond dat project, want met Love Songs verschijnt er op  – verrassing – Valentijn een volgende plaat, helemaal opgedragen aan verloofde Noémie Wolfs.

Eerste single “How Much I Love You” klinkt bijgevolg precies zoals je zou verwachten: dromerig en liefdevol. Aan de hand van een vintage sfeertje, bestaande uit strijkers, lichtroze pianotoetsen en zwoele blazers komt Casiers stem net dat tikkeltje zachter naar voren. Op die manier heeft het nummer ook al snel iets weg van een Balthazar-ballade, al is die vergelijking langs de andere kant misschien iets te kort door de bocht. Hoe dan ook is “How Much I Love You” een mooie liefdesbrief aan Noémie Wolfs; misschien een beetje klef, maar blij zal ze er ongetwijfeld wel mee zijn.

Love Songs verschijnt op 14 februari 2024.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Balthazar @ Pukkelpop 2023: Geoliede machine

In een ideale wereld had je hier kunnen lezen hoe heel Kiewit een waarschijnlijk blootvoetse Florence Welch op handen had gedragen. Hoe…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar vervangt Florence + the Machine op Pukkelpop

Slecht nieuws voor de fans van Florence + the Machine die hun Pukkelpop-ticket al in hun broekzak zitten hadden. Het festival ging…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 7): Niets op aan te merken

Op de zevende dag schiepen de programmatoren van de Lokerse Feesten een uiterst interessante line-up. In Club StuBru kon je onder andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.