Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden – “I Want To Be You”

© CPU – Joost Van Hoey

We hadden het om eerlijk te zijn al iets eerder verwacht, maar het ziet er nu toch echt wel naar uit dat 2024 het jaar van de grote doorbraak van Lime Garden wordt. De band uit Brighton heeft namelijk een eerste langspeler af die begin volgend jaar het levenslicht ziet. Daaruit kregen we met onder meer “Love Song” al een uiterst degelijk voorsmaakje te horen, al moet langs de andere kant ook gezegd zijn dat de nummers van voor dit hoofdstuk er ook mochten zijn. Het was echter vooral op het podium dat de kwaliteit een beetje achterbleef, maar nu er ook daar stappen worden gezet, lijkt het echt helemaal goed te komen. De volgende stap is alvast deze nieuwe “I Want To Be You”.

De nieuwste creatie van de dames duurt slechts een dikke twee minuten, dus zou je denken dat er geen tijd te verliezen is. Het is uiteindelijk een dubbeltje op zijn kant, maar het centje lijkt op het eind toch in de juiste richting te vallen. “I Want To Be You” moet het echter wel van zijn sfeerschepping hebben, daar het tempo niet per se heel hoog ligt. Een soort mix van schattige geluidjes en donkere postpunk-/indierockinvloeden. Het zorgt ervoor dat Lime Garden haar eigenzinnige zelf blijft, met een degelijke song tot gevolg, al moet uiteindelijk ook wel gezegd zijn dat het de minste van de tot nog toe drie singles is.

One More Thing verschijnt op 16 februari.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden - "Love Song"

In de poule met in de gaten te houden Britse bandjes zit al enige tijd een viertal dat schuilgaat onder de naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden - "Nepotism (baby)"

De Britten van Lime Garden stonden vorig jaar in de Charlatan en dat met slechts zes liedjes op hun palmares. De vier…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.