Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden – “Love Song”

© CPU – Joost Van Hoey

In de poule met in de gaten te houden Britse bandjes zit al enige tijd een viertal dat schuilgaat onder de naam Lime Garden. De dames uit Manchester wisten al te bekoren met enkele toffe singles, maar nu zit er ook eindelijk een debuutplaat in de pijplijn. One More Thing verschijnt begin volgend jaar, maar de afgelopen maanden kregen de Britten wel al de kans om dat nieuw materiaal live uit te proberen. Op het podium was het vooralsnog echter maar zo zo, maar op plaat komen de tracks wel een stuk beter over. Zo ook deze nieuwe “Love Song”.

Al van bij de eerste seconden wordt het duidelijk dat stilstaan niet tot de mogelijkheden behoort, daar Lime Garden meteen voor een lekker groovy sfeertje zorgt. Een elektronisch geladen beat en een coole baslijn begeleiden zangeres Chloe Howard, die als klap op de vuurpijl ook nog eens een geheel eigen stemgeluid heeft. Met hier en daar een gitaarflard tussendoor is “Love Song” dus allesbehalve een klef liefdesliedje geworden. Lime Garden schotelt ons namelijk een cool indietronischgeladen rockliedje voor, dat je zowel richting dansvloer trekt als een vorm van melancholie losmaakt. One More Thing lijkt zo toch een album te worden om naar uit te kijken.

One More Thing verschijnt op 16 februari.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden - "Nepotism (baby)"

De Britten van Lime Garden stonden vorig jaar in de Charlatan en dat met slechts zes liedjes op hun palmares. De vier…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Softcult - "Love Song"

Als dreampop shoegaze je ding is, moet je Softcult zeker in de gaten houden. Dit Canadese duo, bestaande uit de tweeling Mercedes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.