Nieuwe singles

Nieuwe single Francis of Delirium – “Blue Tuesday”

De laatste jaren maakten we met mondjesmaat kennis met Francis of Delirium. De Luxemburgse band loste in 2021 met Wading al een ep die we tot de veertig besten van dat jaar rekenden. Een jaar later kwamen we hen dan weer tegen in de Botanique als voorprogramma van Soccer Mommy. Wie er die avond bij was, weet dat de groep toen eigenlijk beter en vooral complexlozer speelde dan de hoofdact. Een volle zaal schreeuwde na een kennismaking van een half uur al uit volle borst ‘quit fucking around’ mee. Dat Francis of Delirium pisnijdig uit de hoek kan komen, staat buiten kijf. De nieuwe plaat zou echter wel eens een koerswijziging kunnen inhouden. “Real Love” is een bezwerende single waarin Jana Bahrich de hoogte opzoekt, terwijl het sterke “First Touch” een zacht rocknummer is met de nadruk op de zang van de zangeres. Waar blijven die knallende gitaren dan?

Op “Blue Tuesday” is het antwoord. De derde single uit het nog te verschijnen album verspilt geen tijd aan een lange intro, maar knalt met wat gitaarherrie meteen de deur open. Het nummer kent een duidelijke structuur, waarbij dezelfde gitaarpartij na elke drie zinnen weer opspringt. Het maakt “Blue Tuesday”, met haar tweeënhalve minuut, niet bijster complex, maar dat deert niet. Ondanks de meer directe aanpak zijn er wel parallellen te trekken met de eerdere twee singles. De zang is zacht en voornamelijk in de hoogte, terwijl ook de instrumentale afrondingen meer golvend dan hoekig zijn. Het is een evolutie die we ook zagen bij Soccer Mommy: de rock die recht door zee knalde, maakte op latere albums plaats voor een voller geluid.

Francis of Delirium breidt met “Blue Tuesday” een aardig vervolg aan de belofte die de twee vorige singles inhielden. Op 22 maart komt debuutalbum Lighthouse uit en we vermoeden dat de groep daarmee alleen maar aan bekendheid zal winnen. Enkele weken later staat de band op 10 april in het Cactus Café in Brugge.

Facebook Instagram Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Francis of Delirium @ Cactus Muziekcentrum (Café): Ruwe intimiteit

De kans dat er spontaan meer dan vijf bands in je opkomen die Luxemburg als thuisbasis hebben, is relatief klein. Toch lijkt…
FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Mooneye, Say She She, Francis Of Delirium, Picture Parlour en Hotline TNT in Cactus Muziekcentrum

Het concertseizoen van 2024 is inmiddels al op volle gang. Om dat nog eens extra te onderstrepen mogen we van Cactus Muziekcentrum…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.