Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers – “Alma Mater” (feat. Lana Del Rey)

© Alex Lockett

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff ook in 2023 natuurlijk nooit echt ver weggeweest. Dankzij zijn rol achter de knoppen van onder meer Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd maakt de man ook dit jaar weer kans op de Grammy van producer van het jaar, maar toch doet iets ons vermoeden dat de man vooral uitkijkt naar 2024. Dan verschijnt namelijk het zelfgetitelde Bleachers, waaruit we met “Modern Girl” al een erg cool voorsmaakje te horen kregen. Die single krijgt met “Alma Mater” nu een opvolger; meteen ook eentje waarop Lana Del Rey herself een rolletje speelt.

Deze nieuwste creatie klinkt echter wel een tikkeltje anders dan weg gewoon zijn van de band. Zo kabbelt het nummer een dikke drie minuten gewoon wat voort, bouwend op een voorzichtige drumbeat met saxofoon. Daarbij krijgen we heel wat elektronische extra’s die de sfeer zetten, maar bovenal ook Lana Del Rey die met haar herkenbare stem een vorm van melancholie aan de track toevoegt. Antonoff zelf haalt bij momenten dan weer zijn innerlijke Justin Vernon naar boven, waardoor “Alma Mater” bij momenten een rode draad lijkt te missen. Een soort allegaartje van allerlei invloeden, dat niet meteen even veel indruk weet te maken als zijn voorganger.

Bleachers verschijnt op 8 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Tiny Moves"

De wereld kent Jack Antonoff vooral als producer van onder meer Lana Del Rey, Taylor Swift en Lorde, maar in 2024 lijkt…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.