Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers – “Modern Girl”

© Alex Lockett

Je zou het soms wel eens durven vergeten, maar de man achter de knoppen van onder meer Taylor Swift, Lorde en Lana Del Rey heeft ook nog een eigen band. Jack Antonoff trad met Bleachers de afgelopen maanden (lees: na de release van Take The Sadness Out of Saturday Night) terug wat uit de schijnwerpers, maar dat deed hij klaarblijkelijk om alweer aan nieuw materiaal te werken. Tussen het samenwerken met onder meer bovenstaande namen, The 1975 en Florence + The Machine en het maken van de soundtrack van de nieuwe Minions-film door, ontstond er zo een nieuwe Bleachers-langspeler. Details daarrond zijn er weliswaar nog niet, maar met “Modern Girl” krijgen we wel al een eerste idee van hoe die zal gaan klinken.

Die nieuwste creatie blijkt meteen een terugkeer door de grote poort, maar ook vooral eentje waar het plezier van afspat. Met een swingende saxofoon en groovy tempo laat Bleachers meteen de zon in je hart, waardoor het onmogelijk is om niet gelukkig te worden van “Modern Girl”. Een verwijzing naar namen als Bruce Springsteen, Sam Fender en The War on Drugs zijn bijgevolg nooit ver weg, wat op zich alleen maar iets positiefs kan betekenen. Antonoff scheurt met andere woorden met heel veel goesting, funk en rock-‘n-roll door je gehoorkanalen, wat ervoor zorgt dat “Modern Girl” niet meer dan een ijzersterke single werd. De lat voor die nieuwe plaat is bij deze dus al op serieuze hoogte gelegd.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A.ROSE - "Bleachers"

Hoe het komt dat de felroze, rauwe elektropop van A.ROSE nog niet doorgebroken is in ons land, is een groot mysterie. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.