Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “Dirt”

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media beweegt er heel wat. Bijna dagelijks licht ze het tipje van de sluier een beetje verder op en krijgen we glimpjes te zien van waar de artieste mee bezig is. De afgelopen jaren stelde ze haar plekje in het muzieklandschap veilig door in te zetten op haar karakteristieke stemgeluid, sterke songwriting en warme instrumentatie. Nadat we vorig jaar nog door haar plakboek vol herinneringen en levensmantra’s mochten bladeren op Circles, kregen we met “Pretty Boy” onlangs de eerste single van een nieuw album te horen. “Dirt” mag zich nu bij dat rijtje voegen en doet ons alvast uitkijken naar wat de Zweedse nog voor ons in petto heeft.

Op sociale media kondigde LÉON al aan dat ze binnenkort haar favoriete nummer zou uitbrengen en dus waren de verwachtingen hoog gespannen voor “Dirt”. Die verwachtingen worden binnen enkele seconden ingelost met een frisser geluid dan we ooit van de Zweedse te horen kregen. Haar diepe stem zorgt voor de rode draad doorheen haar repertoire, maar op “Dirt” krijgen we duidelijk een andere kant van het verhaal te horen. De drums vervullen een belangrijke rol en duwen ons al gauw richting de dansvloer, terwijl er ook tekstueel ingezet wordt op een catchy geheel zonder daarbij het makkelijke pad van platte popsongs te kiezen. In de bridge krijgen we een sensueler geluid te horen terwijl de spanning opgebouwd wordt om vervolgens gecontroleerd te exploderen in een laatste refrein. Een instrumentale outro zorgt ervoor dat de sfeer die doorheen de song hangt tot op het laatste moment behouden blijft en zo krijgen we met “Dirt” het sterktste wat we in jaren van LÉON te horen kregen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phebe Starr - "One Step. Two Step."

In een muzieklandschap overspoelt met artiesten uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk, vergeten we soms dat er ook talent te vinden is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.