Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Adult DVD – “Yacht Money”

Nadat Adult DVD begin mei zijn tweede ep Fountain of Youth uitbracht, heeft het zestal er geen enkele keer aan gedacht om het rustig aan te doen. Onlangs nog was ze een van de ontdekkingen op het Left of the Dial festival en nu is er met “Yacht Money” ook nieuwe muziek uit het kamp. De band haalt voor de single inspiratie bij Kraftwerk en LCD Soundsystem en doet dat op zo’n manier dat stilstaan geen optie is. Nadat de band met “Bill Murray” al een bescheiden succesje kende, lijken ze het succesrecept gevonden te hebben voor dansbare bangers.

Met duidelijke synthesizers die de song openen, voel je jezelf als liefhebber van elektronische muziek in een snoepwinkel. Dat duurt weliswaar niet lang, want al snel hoor je een groove voor een dansbare sfeer zorgen. De synths nemen nog steeds de bovenhand, maar de parlando vocals en donkere gitaren zorgen voor een extra laagje in het muzikale arsenaal. Dat is ook het talent van Adult DVD om laagje per laagje extra elementen aan de songs toevoegen. Zo horen we plots extra backings en krijg je ook een funky gitaar na een tijdje. Als alle laagjes uiteindelijk hun climax bereiken, ontploft de song volledig en wordt het tempo opgedreven waardoor de kracht de bovenhand neemt. Zo kan Adult DVD nog voor een snedige verrassing zorgen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.