Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Last Dinner Party – “On Your Side”

Als het gaat over muzikale hypes, dan duikt de naam van The Last Dinner Party tegenwoordig vrij snel op. De band uit de Britse hoofdstad heeft tot op heden slechts drie, nu vier, singles op haar palmares staan, maar wordt toch al door zowel fans al critici de hemel in geprezen. Dat heeft veel te maken met het feit dat nummers als “Nothing Matters” en “Sinner” iets weghebben van een hedendaagse versie van ABBA, al moet gezegd dat de band daarin ook vooral haar eigenheid blijft behouden. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat het nu snel moet gaan, dus de aankondiging van een debuutplaat kon niet lang op zich laten wachten. Samen met de aankondiging van Prelude to Ecstasy krijgen we meteen ook “On Your Side” cadeau.

Met een dikke vier minuten op de klok is de nieuwste creatie van The Last Dinner Party eerder aan de lange kant, maar dat zorgt er op zijn beurt ook wel voor dat het nummer zich mooi kan ontplooien. “On Your Side” werd namelijk een dromerige single die het vooral moet hebben van zijn melancholie. De stem van frontvrouw Abigail Morris speelt daar wederom een belangrijke rol in, maar ook de mix van piano, zwoele baslijnen en ietwat mysterieus getinte gitaarlijntjes speelt daarin een rol. ‘When it’s 4AM and your heart is breaking / I will hold your hands to stop them from shaking’, klinkt het nogal weemoedig in de refreinen, die op hun beurt zo ook wel blijven hangen. “On Your Side” is met andere woorden een song die perfect kan fungeren als soundtrack bij het uit het raam staren, hetzij met een The Last Dinner Party-toets.

Prelude to Ecstasy verschijnt op 2 februari. Op 8 december fungeert The Last Dinner Party als voorprogramma van Hozier in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Last Dinner Party @ Botanique (Orangerie): Volgens recept

The Last Dinner Party had amper een nummer nodig om de wereld aan haar voeten te krijgen. Het vijftal had dan wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstacy (★★★★½): Binnenkomen door de grote poort

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden…
FeaturesMuzieknieuwtjes

The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024!

De knoop is officieel doorgehakt en iedereen mag het weten. Een 136-koppige vakjury bestaande uit artiesten (waaronder kleppers als Florence + The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.