Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Last Dinner Party – “Sinner”

Nog voor ze een enkel nummer hadden uitgebracht op de officiële platformen, was de vijfkoppige band een van de meest fel besproken groepen van Londen en omstreken. De eerste single “Nothing Matters” veroverde als een wervelwind een vast stekje in heel wat radioshows en bezorgde de dames ook meteen een volle agenda voor het najaar, met als kers op de taart zelfs een plaats op de line-up van Glastonbury; niet slecht voor een band die nog maar één single op het palmares heeft staan. Het ijzer smeden als het heet is, je moet het de leden van The Last Dinner Party niet leren. Na de aperitief die “Nothing Matters” was, schotelen ze nu de amuse-gueule voor in de vorm van “Sinner”.

Bij deze nieuwste verdwijnt de ABBA-achtige smaak iets meer naar de achtergrond en wordt de gitaar nadrukkelijker gebruikt als hoofdingrediënt en zorgt die voor wat extra pit. Wat wel behouden blijft uit het succesrecept zijn de sexy songteksten van zangeres Abigail Morris en aanstekelijk samenzang. Een gitaarriffje vergezelt ons naar een slot waarbij stilzitten een hele opgave blijkt te zijn. Deze tweede gang smaakt alvast en doet wederom reikhalzend uitkijken naar de rest van het menu.

De band staat op 27 oktober in Paradiso. Op 28 oktober en 8 december krijgen de dames de verantwoordelijkheid om respectievelijk de Ziggo Dome en Vorst Nationaal warm te maken voor het optreden van Hozier.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

63 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Last Dinner Party @ Botanique (Orangerie): Volgens recept

The Last Dinner Party had amper een nummer nodig om de wereld aan haar voeten te krijgen. Het vijftal had dan wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstacy (★★★★½): Binnenkomen door de grote poort

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.