Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “Final Summer”

Het Ohioanse indierock collectief Cloud Nothings bleef productief gedurende de pandemie en deelde in 2021 het sterke album The Shadow I Remember. Vandaag zijn ze terug met “Final Summer”. Met Attack on Memory uit 2011 is het alweer even geleden dat de band startte met de wereld te veroveren wegens de release van een fantastisch album. Het heeft hen de reputatie bezorgd als leverancier van dynamische en rauwe songs. Het kwartet lijkt zichzelf constant opnieuw uit te vinden en “Final Summer” is hierop geen uitzondering.

Hoewel de dagen korter worden en de herfst zijn intrede doet, straalt het nummer een aanstekelijke, hoopvolle sfeer uit die je onmiddellijk terugvoert naar de zorgeloze dagen van de zomer. “Final Summer” is opgenomen in samenwerking met Jeff Zeigler, die eerder werkte met artiesten als Kurt Vile en The War On Drugs. De samenwerking resulteert in een song die Cloud Nothings laat leunen op hun heldere, pakkende kant, met een refrein dat nu al aanvoelt als een meezinger. Het is een krachtige en energieke track die de luisteraar meeneemt op een muzikale achtbaanrit vol jeugdige levenslust.

Cloud Nothings trekt de komende weken door Amerika, waarbij ze het podium delen met The Menzingers. Hoewel er nog geen concrete releasedatum is voor een nieuw album of aankondigingen voor Europese tourdata, is het duidelijk dat we van Cloud Nothings binnenkort meer nieuws mogen verwachten.

Facebook / Twitter / Instagram Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Running Through The Campus"

Eind vorig jaar stond Cloud Nothings plots weer op het voorplan met de leuke single “Final Summer”. Qua timing had het trio…
Albums

Cloud Nothings - The Shadow I Remember (★★★½): Terug naar het begin, en naar de middelmaat

Het is ongeveer een jaar geleden dat The Shadow I Remember in de Electrical Audio studio van Steve Albini in Chicago werd…
InstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.