Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beige Banquet – “Animals”

Pijlsnel, rudimentair en met een stevige hoek af. Zelfs in het vaak bizarre postpunkgenre is Beige Banquet een buitenbeentje. De band begon oorspronkelijk als een slaapkamerprojectje van Tom Brierley, maar is met onder andere de toevoeging van een heuse liveband en echte drums uitgegroeid tot iets veel groters dan dat. Nieuwer werk, vooral dan de single “Acid Bath“, bewees bovendien dat het project, hoewel niche, heel wat potentieel en puik werk in handen heeft. Aangezien “Animals” een voorbode moet zijn van een tweede album, is er met andere woorden reden tot feest.

“Animals” ligt wel mooi in de verwachtingen die Brierley de laatste jaren al stelde. Met twee minuten op de klok is het geen al te lang voorsmaakje, maar net dat zorgt ervoor dat Beige Banquet alweer een hyperkinetisch energiebommetje voorschotelt. Vooral de dreunende basslijn die het hele nummer mee op sleeptouw neemt, zorgt voor de compacte en vluchtige sfeer rond het nummer, maar de chaos wordt pas echt realiteit wanneer ook de vingervlugge riffs de bovenhand nemen. Samen met de heerlijk cynische tekst en kurkdroge vocals van de man zelf is “Animals” dus een perfect verlengstuk van het iets oudere werk, maar toch voelen we dat Beige Banquet muzikaal beetje bij beetje aan het groeien is.

Een releasedatum voor dat album is er voorlopig nog niet, maar alles wijst erop dat hij ergens in 2024 beschikbaar zou moeten zijn.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

159 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beige Banquet - Ornamental Hermit (★★★★): Rauwe energie in goede banen geleid

Het uit London afkomstige Beige Banquet is terug met zijn tweede studioalbum. Ooit begonnen als een eenmansproject van Tom Brierley is de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.