Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Newmoon – “Fading Phase”

© Nikita Krestovsky

Het shoegazegenre zit duidelijk in de lift. En net wanneer de lift omhoog gaat, keert Newmoon terug op het voorplan. Na het sterke Nothing Hurts Forever uit 2019, werd het enige tijd stil rond deze getalenteerde band uit Antwerpen. Als een feniks uit de as herrijst Newmoon nu echter met zijn nieuwste single “Fading Phase”, en hiermee laat de band horen klaar te zijn om opnieuw te schitteren.

“Fading Phase” is muzikaal gezien een meesterlijke uiting van het langzaam ontvouwende shoegazepopgenre. De song stroomt over van galmende reverb-doordrenkte gitaren en weemoedige vocalen, en biedt een verleidelijke glimp van het aankomende album. Het laatste, overweldigende deel van het nummer vangt een haastig moment van catharsis. Het weeft een sonisch tapijt dat teruggrijpt naar de wortels van de band, maar tegelijkertijd een frisse benadering behoudt die de muziek boeiend houdt. Door luchtige zang te combineren met weelderige gitaren, creëert Newmoon een meeslepend geluid dat luisteraars meeneemt naar een wereld die zowel ver weg als vertrouwd aanvoelt.

Nog opwindender is het nieuws dat het derde studioalbum Temporary Light gepland staat voor release op 22 maart 2024 via PIAS Recordings.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Herk herbevestigt met o.a. Goose en Raketkanon groot deel line-up voor 2021, en voegt onder meer Brutus toe

Ook Rock Herk is een van de slachtoffers van de afgelaste festivalzomer in 2020, maar bij de pakken blijven ze niet zitten….
LiveRecensies

Turnover @ Kavka (Oudaan): Moeilijk in het midden

Antwerpen is geen onbekend terrein voor de Amerikanen van Turnover. Ze passeerden er al regelmatig, met als meeste recente bezoek een optreden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.