Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn – “Cry Me A River”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een naam die we al even op ons vizier hebben is Gretel Hänlyn. De Londense singer-songwriter verscheen vorig jaar op onze radar met haar debuut-ep Slugeye. De jonge zangeres, 21 jaar is ze pas, heeft daarna niet stilgezeten en bracht begin dit jaar haar tweede ep, Head of the Love Club, uit. Beide ep’s laten de potentie van Hänlyn horen, met invloeden uit grunge, gothic en indie. Hänlyn werkte eerder al samen met producer Mura Masa op onder andere zijn album demon time. Mura Masa heeft ook de productie van nieuwe single “Cry Me A River” verzorgd en bewijst daarmee maar weer dat je nooit een winnend team moet veranderen, want deze single is ook geslaagd.

We kennen het allemaal wel, je zit even niet lekker in je vel en een vriend vraagt je hoe het gaat. Je kan ervoor kiezen om te zeggen dat het wel oké gaat of je kan het ijs breken en alles eruit gooien en de tranen even goed laten lopen. Dat is precies de gedachte achter “Cry Me A River”. Net als op vorige single “War With America” heeft Hänlyns reis naar de Verenigde Staten eerder dit jaar voor de nodige inspiratie gezorgd, die terug te horen valt in de single. De teksten op “Cry Me A River” zijn donker, maar toch voelt het nummer vlot en zelfs meeslepend aan. Dit is mede te danken aan de unieke stem van Hänlyn. De combinatie van haar melancholische stemgeluid en grungy instrumenten op de achtergrond maakt “Cry Me A River” een fijn indieliedje waar wij zeker fan van zijn.

Aankomende zaterdag speelt Gretel Hänlyn in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
LiveRecensies

Gretel Hänlyn @ Botanique (Witloof Bar): Veelbelovend

In de wereld van veelbelovende artiesten van aan de overkant van het Kanaal is Gretel Hänlyn een naam die al een tijdje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gretel Hänlyn - "War With America"

Gretel Hänlyn zit nog maar pas op tram twee, maar het mag gerust gezegd dat ze er een gigantisch drukke paar maanden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.