Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gretel Hänlyn – “War With America”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Gretel Hänlyn zit nog maar pas op tram twee, maar het mag gerust gezegd dat ze er een gigantisch drukke paar maanden op heeft zitten. En het ziet er bovendien nog niet naar uit dat het er in de nabije toekomst wat rustiger aan toe zal gaan. De Britse singer-songwriter werkt richting een eerste album; eentje waarrond de anticipatie al vrij hoog is dankzij het succes van de twee ep’s die al op haar palmares staan. Daarop enkele toffe hitjes, die er op hun beurt voor zorgden dat de zangeres in de schijnwerpers terecht kwam. Mooie festivalsets en een trip naar Los Angeles met producer Charlie Andrew (alt-J, Wolf Alice) waren het gevolg en het nieuwe “War With America” is hiervan een eerste eindresultaat.

Dat nummer kwam tot stand doordat Hänlyn zich in de Verenigde Staten niet zo gelukkig voelde. Iedereen hield informatie achter of leefde volgens haar met een geheime agenda, waardoor ze zich gigantisch eenzaam voelde. “War With America” is daar haar muzikale antwoord op, maar ondanks dat je zou verwachten dat het er vrij treurig aan toe zou gaan, komt de Britse met een fijne indierocksong op de proppen. Zomerse gitaartjes, een gezellig tempo en vooral Gretel Hänlyn die met een aanstekelijk stemgeluid zingt over hoe hard ze niet in desbetreffende situatie wil leven. “War With America” huppelt zo een kleine vier minuten tussen de zonnestralen door, terwijl het tekstueel dus allemaal een donker randje heeft. Een interessante tegenstelling, die de zangeres al vaker goed afging.

Op zaterdag 28 oktober staat Gretel Hänlyn in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #40

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn - "Wiggy"

Soms komen er opkomende artiesten voorbij waarvan je weet dat hun toekomst ontzettend rooskleurig zal zijn. Een van die muzikanten is Gretel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.