Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo Moon – “Evidence”

© Frank Fu

We hebben in een niet al te ver verleden al regelmatig onze loftrompet bovengehaald voor Lo Moon. Het viertal uit Los Angeles bracht dan ook al twee heel sterke albums uit, waarvan A Modern Life nog redelijk vers in ons geheugen gegrift staat. De laatste jaren mochten ze bovendien voor bands als The War On Drugs en London Grammar het voorprogramma voorzien en toch blijft Lo Moon voor velen een goed bewaard geheim. Benieuwd of ze daar met hun volgende album eindelijk verandering in gaan kunnen brengen, want de allereerste single die we daaruit krijgen is weer een voortreffelijk staaltje vakmanschap.

“Evidence” volgt het intussen gekende Lo Moon-stramien met een gestage opbouw en een prachtige finale. In dat opzicht is het nummer dus weer een baken van vertrouwen en warmte, iets wat op deze koude herfstdagen toch net iets knusser aanvoelt. Toch voelt “Evidence” ook als de start van iets nieuws. De sferische opbouw wordt ondersteunt door een viool, die tijdens het bijna zeven minuten durende nummer meermaals bescheiden accenten kan zetten. Halfweg voel je het nummer richting een apotheose evolueren en die stelt zoals gewoonlijk niet teleur. Lo Moon is een gevoelsband die keer op keer weet te overtuigen, zo ook met “Evidence”.

Op vrijdag 24 november staat Lo Moon gratis en voor niets in EFFORT in Genk. Je plek reserveren kan je heel eenvoudig via deze link.

Twitter / Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2053 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.