Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ego Kill Talent – “Call Us By Her Name” & “Finding Freedom”

Metallica, System of a Down, Queens of the Stone Age, Foo Fighters… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijstje met bands waarmee Ego Kill Talent al als support meeging is namelijk meterslang en staat vol met grootheden uit de wereld van de stevige gitaren. Niet zo gek ook, want in eigen land kent zowat iedere rockfanaat de groep. Ook in Europa hebben de Brazilianen door de jaren heen voet aan land gekregen door optredens op onder andere Graspop en Rock am Ring, maar bij het grote publiek blijven het vrijwel onbekenden. Tijd om daar in 2023 verandering in te brengen dachten ze, want met hun nieuwe singles “Call Us By Her Name” en “Finding Freedom” doen ze opnieuw een gooi om op de radar te verschijnen.

Tijdens de twee nummers horen we voor het eerst zangeres Emmily Barreto op de vocalen. Ondanks de totaal andere sound in vergelijking met de vorige zanger Jonathan Correa, is haar stemgeluid totaal niet storend en sluit het perfect aan bij de richting die de groep de afgelopen jaren heeft ingezet. Wel zit er in die richting een kleine bocht en komt de band wat dichter bij de sound van Far From Alaska, de andere band van Barreto. Dit komt het meest naar boven tijdens “Call Us By Her Name”, dat eerder zou passen op Far From Alaska’s recentste album Unlikely dan op het gelijknamige debuutalbum van Ego Kill Talent. Toch swingt “Call Us By Her Name” in hoog tempo volledig de pan uit en is het met momenten catchy als de neten. “Finding Freedom” is daarentegen wat ingetogener en steekt een stuk trager van wal. Eenmaal we in het refrein zitten, komt de machine wat meer onder stoom en dendert ze in een vlot tempo door. Het nummer geeft ons vanaf de eerste tonen een sterke Foo Fighters-vibe en knalt lekker door de geluidsboxen, terwijl het op geen enkel moment verveelt.

Op dit moment is het niet zeker of Ego Kill Talent plannen heeft voor een nieuw album of dat de twee singles enkel dienen om de komst van Emmily Barreto te vieren. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer van de vernieuwde sound te ontdekken en hopen dit jaar nog op een albumaankondiging.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ego Kill Talent - "We Move As One"

Ego Kill Talent is weer op volle snelheid. Na enkele stille jaren kwam de groep eind vorig jaar sterk terug met de…
AlbumsRecensies

Ego Kill Talent – Call Us by Her Name (★★★): Talent overwint het nog altijd van het egoïsme

Als we een duik in de geschiedenis nemen, zien we dat het al vaker dan eens is voorgekomen dat bands, na het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.