Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beirut – “The Tern”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Beirut heeft zijn plaats in ons collectieve muziekgeheugen veroverd met hits als “Nantes“, “Santa Fe” en “Gallipoli“, om er maar enkele te noemen van het rijke repertoire van de band rond Zach Condon. In november laten ze hun achtste album, zeventien jaar na de release van hun debuutalbum Gulag Orkestar, op ons los. De plaat zal de naam Hadsel met zich meedragen, genoemd naar de stad in Noorwegen waar Condon zich terugtrok nadat hij zich in 2019 genoodzaakt zag zijn tour te annuleren door keelproblemen.

De nieuwe single, “The Tern“, voelt intuitief wat minder opgewekt aan dan wat we gewoon zijn van Beirut. De basis van de song, een synthesizer aangevuld met drums, is naar ons gevoel een beetje saai en eentonig. Naarmate het nummer vordert, krijgt het gelukkig wat meer body door de toevoeging van percussie. De lyrics van het nummer, ‘You’re not too late to find who you are’, weerspiegelen de moeilijke periode waar Condon doorging op het moment dat hij “The Tern” schreef. Ondanks dat het nummer een mooie boodschap en een zekere kwetsbaarheid met zich meedraagt, past het voor ons helaas niet in het lijstje met aanstekelijke nummers die Beirut al heeft voortgebracht. Al past het wel perfect in onze playlist nu de dagen steeds korter worden.

Hadsel komt uit op 10 november.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.