Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zola Courtney – “Unthinkable”

© Kinga Kutermankiewicz

De allereerste single van de Britse singer-songwriter Zola Courtney is alweer vier jaar oud. Na “Nothing To Lose”, passeerden er een handvol singles en twee eps. Met haar soulvolle stem en toegankelijke sound wist ze al heel wat harten te veroveren, maar op haar eerste album is het nog wachten. Na Courtney’s laatste ep: All At Once bleef het twee jaar stil, maar in juli loste ze een nieuwe single: “California“. Drie maanden later is er nu een vervolg met “Unthinkable”. 

“Unthinkable” is net als “California” een trage, sobere piano ballad. Waar Courtney’s vorig werk veeleer pop was, kiest ze nu veel meer voor soul. Een goede beslissing, want haar stem die, zeker in het refrein, de show steelt, is er voor gemaakt. Zeer breekbaar, maar tegelijk krachtig, beschrijft ze hoe pijnlijk het is om toe te geven aan jezelf dat je relatie geen kans op slagen meer heeft. In de eerste helft van het nummer leunt de serene productie te veel op de kwaliteit van Courtney’s stem, maar wanneer gitaar, orgel en drums het voorspelbare pianospel vergezellen tijdens het tweede refrein, bereikt het nummer zijn hoogtepunt. Op “Unthinkable” doet Zola Courtney dus niet veel vernieuwends, maar wel genoeg om ons te charmeren en warm te maken voor nieuw materiaal. 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.