Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese – “Mystery”

De Zuid-Londense singer-songwriter Matt Maltese kennen we van zijn soms laconieke, soms tedere muziekvideo’s en de ballades die er hand in hand mee dansen. De jongeman, nog maar een luttele 23, heeft al tal van sterke releases onder zijn naam, waaronder het bewegende In a New Bed alsook hitsingles als het apocalyptische “As the World Caves In” en het met liefde verzadigde “Less and Less”. ‘Door liefde overladen’ vat dan mogelijks wel de kern van deze artiest samen; zijn nummers gaan vaak over wat houden van, geliefd zijn of net het gebrek aan liefde kunnen doen met een mens.

Het zou geen leugen zijn als we zeggen dat de artiest wisselvallig is in sterke of net zwakkere releases de wereld in te smijten. Zo recenseerden we afgelopen zomer nog zijn gammele ep Madhouse, waarin hij telkens net de bal leek mis te slaan. Vandaag mogen we ons echter gelukkig prijzen. “Mystery”, de single waaraan ook Tom Carmichael en de Grammy award-winnende Noah Georgeson sleutelden, is een meer dan prachtig nummer. De wals verhaalt over een heel zoete, rustgevende manier van houden van, wat ook perfect gespiegeld wordt in de muziek zelf. Het liedje klinkt bijna als iets waar je je grootouders nog op zou kunnen zien slowen, iets wat ons gelukkig niet gaat tegenhouden om dat zelf ook te doen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…
InstagramLiveRecensies

Ava Max @ Ancienne Belgique (AB): Zij de diamantjes, wij de dansvloer

Door haar ouders werd de in Wisconsin geboren Ava Max Amanda Ava Koci genoemd, een naam waaruit haar Albanese roots af te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.