Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “A Running Start”

Sufjan Stevens is een naam die inmiddels synoniem staat voor muzikale veelzijdigheid en emotionele diepgang. Enkele weken geleden deelde hij het hartverscheurende nieuws dat hij was opgenomen in het ziekenhuis vanwege het Guillain-Barré syndroom. Momenteel ondergaat hij intensieve revalidatie en fysiotherapie om opnieuw te leren lopen. Ondanks deze uitdagingen staat zijn nieuwste album Javelin gepland voor release later deze week. Als een baken van vastberadenheid en creatieve kracht deelt hij vandaag de derde single “A Running Start” die voorafgegaan werd door de nummers “Will Anybody Ever Love Me?” en “So You Are Tired”.

“A Running Start” onthult een muzikaal landschap dat als een zonnestraal door de wolken breekt. Elk geluid op dit nummer wordt door Stevens zelf voortgebracht, met uitzondering van de aanvullende vocalen van Nedelle Torrisi, Hannah Cohen en Megan Lui. In tegenstelling tot de eerste twee singles van Javelin, straalt “A Running Start” een opgewekte sfeer uit. Het opent met een fragiele gitaartokkel die onmiskenbaar is voor Stevens. Al snel wordt zijn tedere, zachte stem eroverheen geweven. Het nummer bouwt langzaam op, maar bereikt nooit volledige bloei. De klanken zijn allemaal vrolijk en opbeurend, waardoor het onmogelijk is om niet voorzichtig te glimlachen wanneer deze melodie je oren binnendringt. Laat net daarin de echte schoonheid van “A Running Start” schuilen.

Javelin verschijnt deze vrijdag en belooft een terugkeer te worden naar Sufjan Stevens als singer-songwriter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens - Javelin (★★★★★): Terugkeer naar de troon

Sufjan Stevens heeft de laatste jaren allerminst stil gezeten. Zo moeten we voor zijn laatste reguliere studioplaat The Ascension terug naar 2020,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Will Anybody Ever Love Me?"

Sufjan Stevens, de magiër van muzikale emotie en subtiliteit, heeft ons opnieuw betoverd met zijn nieuwste single “Will Anybody Ever Love Me?”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.