Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis – “Trust Me Mate”

© CPU – Toon Miermans

We kunnen wel stellen dat Dean Lewis sinds zijn internationale doorbraak in 2018 een vaste waarde is geworden in het rijtje van emotionele, mannelijke singer-songwriters à la Lewis Capaldi en Dermot Kennedy. De sympathieke Australiër, die enkele maanden geleden menig tienerhart weer lijmde op Rock Werchter, heeft intussen twee studioalbums op zijn naam staan, die bomvol gevoelige en nogal basic (liefdes)liedjes staan, waaronder “Waves”, “How Do I Say Goodbye” of doorbraakhit “Be Alright”. Die laatste twee schreef Dean Lewis samen met Jon Hume, met wie hij nu opnieuw de krachten bundelt op zijn nieuwste single “Trust Me Mate”.

Wie de muziek van Dean Lewis kent, zal niet verrast zijn dat “Trust Me Mate” exact klinkt zoals je het zou verwachten. Het is een klassieke popballad met een emotionele piano-opener, Lewis’ emotionele stem en een melig refrein. We zeiden het al: Dean Lewis is een emotionele man. Ook qua boodschap bevestigt hij dat: “Trust Me Mate” is een ode aan zijn dichte vrienden en familie die hem hielpen op momenten dat hij het allemaal niet meer zag zitten, en een muzikale knuffel aan iedereen die zich op dit moment ook zo voelt. Dat is allemaal mooi en bewonderenswaardig, maar we missen toch opnieuw wat vernieuwing, want “Trust Me Mate” klinkt als een nummer van dertien in een dozijn. Al zal dat Dean Lewis waarschijnlijk weinig kunnen schelen, wanneer dit nummer wordt meegeschreeuwd door zijn trouwe schare fans.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - "Memories"

Dean Lewis is een singer-songwriter die we anno 2024 niet meer mogen onderschatten. Niet alleen in thuisland Australië weet hij met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Kushner - "Skind and Bones"

David Kushner was de afgelopen maanden onmogelijk te ontwijken. De jonge Amerikaan scoorde vorig jaar namelijk een reuzehit met zijn single “Daylight”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruth B. & Dean Lewis - "28"

Zowel Ruth B. als Dean Lewis zijn bekend door een doorbraakhit, zij dankzij “Lost Boy” en hij dankzij “Be Alright“. Ondertussen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.