Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer – “Laserfocus” (feat. LE MOTAT)

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘Zoals jullie weten kan ik erg goed rappen / Na de show neuk ik je meisje met een strapon / Mijn vlijmscherpe woorden zijn m’n grootste weapon’. Met die duidelijke woorden omschrijft Elmer zichzelf op “Suzan & Freek“, om daarna het volk verder op te voeden met de broodnodige educatie: ‘En weapon is geweer in het Engels!’ De Nederlandste rapper speelde op Pukkelpop en Lowlands afgelopen zomer, en kwam nadien naar buiten met een “Politiek statement“. Grappen en grollen of net bloedserieus, Elmer is het allebei tegelijkertijd en doet het op een eigenzinnige manier met een plaksnor en een onderbroek aan de waslijn.

Op “Laserfocus” gaat Elmer er ten volste voor in het gezelschap van LE MOTAT, die je misschien kent van “1 UURTJE VERLIEFD“. De nieuwe track begint met onheilspellende klanken, die worden opgevolgd door harde rap van Elmer. Eerst voornamelijk groots en indrukwekkend, daarna sneller en directer. LE MOTAT is al gauw op de achtergrond te horen, maar ook zijn solostuk rolt lekker binnen. De twee komen met een leuke, ritmische track waarop we al eens graag wat dansbewegingen in de strijd gooien. Helemaal op het einde hebben de twee nog een kort gesprekje, waarin ze elkaar een compliment geven en met een simpele ‘doei’ is het gedaan.

Elmer heeft samen met DJ hond Skipper enkele Nederlandse shows gepland en speelt volgend jaar ook al twee keer in Vlaanderen. 25 april is ze in Trix in Antwerpen te zien en op 9 mei maakt Elmer de Charlatan in Gent onveilig.

Elmer: Instagram / TikTok / Website
LE MOTAT: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Elmer: 'Elmer is een sukkel en heeft daarom meer te zeggen'

De Nederlandse Elmer creëerde een kleine rel door deel te nemen aan De Slimste Mens met een plaksnor, staat op het podium…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elmer - "Politiek Statement"

Elmer speelt graag. Elmer speelt met muziek en woorden, speelt toneel, met plaksnorren en onderbroeken aan een waslijn op het podium, met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.