Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Briqueville – “AKTE XVII”

© CPU – Mathias Verschueren

In het zwaardere genre is het geen taboe dat bandleden zichzelf verhullen achter een masker of zich een andere identiteit aannemen. Het is echter een kwestie van volhouden, iets dat Slipknot en Tobias Forge van Ghost mettertijd lieten voor wat het was. Qua populaireit reikt Briqueville niet aan hun enkels, maar dat maakt de muziek er niet minder interessant om. De vijfkoppige postmetalband werd vlug opgepikt door Pelagic Records en heeft er al een intens parcours opzitten. Op nog geen tien jaar tijd schreef ze drie studioalbums bij elkaar en stond ze jaarlijks op de planken. Afgelopen zomer werd ze uitgenodigd door het befaamde ArcTanGent Festival. Na alle corona-ellende is de tijd rijp voor een volgende akte van vertrouwen

Tijdens “AKTE XVII” bouwt Briqueville geen torenhoge geluidsmuur, maar blijft ze rondwaren aan de woestijnoppervlakte. De openingsbas- en gitaarlijn lijken daarbij naar de hand te zijn van Amenra. Briqueville’s eigenheid neemt de bovenhand bij de onheilspellende synthgeluiden. Vanaf dan staan we onder een constante spanning die geflankeerd wordt door sjamaanachtige achtergrondgezangen en onheilspellende gitaren. Briqueville vloeit daarbij als een traagwerkend vergif door onze aderen, maar houdt ons bewustzijn intact. We hebben een licht vermoeden dat het oordeel des doods bewaard wordt voor het volwaardige album.

Briqueville brengt IIII uit op 3 november. De releasehow gaat op 9 november door in Orangerie van de Botanique.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Briqueville - IIII (★★★½): Zo ijzingwekkend als een nachtelijke verlaten kerk

Briqueville, de band die zijn naam ontleent aan het dorp waar ze vandaan komt, huldigt zich al sinds het ontstaan in een…
LiveRecensies

Doodseskader en Briqueville @ DOK (Democrazy): Geslaagde avond eindigt in mineur

Na een passage van Dikke en Freddie Konings op donderdag waren de tafeltjes aan DOK Noord voor de eerste maal uitverkocht voor…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.