Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katie Gregson-MacLeod – “Guestlist”

© City Krone

Over Katie Gregson-MacLeod hebben we ondertussen al enkele dingen geschreven, maar een terugkerend element is dat ze meer is dan die ene TikTok-hit “Complex“. De Schotse creëert een gevoel van herkenbaarheid met haar muziek waar keer op keer een persoonlijk verhaal in terug te vinden is. Die gevoelens drukte ze eind vorig jaar nog uit in haar prachtige ep songs written for piano, en binnenkort komt de singer-songwriter met een vervolg. Haar nieuwe ep, met de titel Big Red, verschijnt volgende maand en zal vijf nummers tellen. Daar kregen we eerder al “Your Ex” van te horen en vandaag maakt ze ons nogmaals warm met een tweede single.

Op “Your Ex” uitte Gregson-MacLeod haar onzekerheden over de vriendschap die haar huidige partner heeft met diens ex. Die angsten lijken een rode draad te vormen doorheen haar aankomende ep, want ook in “Guestlist” voelt de Schotse zich niet zo gelukkig. Van op een afstand heeft ze een crush en past ze zich aan om op te vallen, terwijl ze ook denkt dat het niet uitmaakt omdat die crush ergens anders iemand beter zal vinden. Die gevoelens uit ze op de typische Gregson-MacLeod-manier: een zachte stem boven even rustige instrumenten die langzaam opbouwen naar meer. Het contrast tussen de strofes waar een piano de leiding neemt en de refreinen waar de drums en gitaren voor iets meer ritme zorgen, zorgen ervoor dat er genoeg variatie in deze single is om de aandacht erbij te houden. Toch blijft die sereniteit van de zangeres behouden doordat het niet chaotisch of te bombastisch klinkt tijdens die refreinen. Met “Guestlist” geeft Katie Gregson-MacLeod iets meer prijs over de inhoud van haar aankomende kortspeler en wij zijn alvast benieuwd naar de overige drie nummers.

Big Red komt uit op 13 oktober. De zangeres gaat daarna op tour en stelt haar ep voor op 9 december in Bitterzoet te Amsterdam. Belgische data zijn staan voorlopig nog niet op haar planning.

Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katie Gregson-MacLeod - "Your Ex"

Vorig jaar was een droomjaar voor Katie Gregson-MacLeod. Haar nummer “Complex” ging viraal op TikTok en zorgde ervoor dat ze een gekende…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023 (deel 1)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.