Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jess need strong boy – “Hengst”

In een muzieklandschap waar de poel aan opkomende talenten gigantisch groot is, moet je er simpelweg uitspringen om op te vallen. Dat is precies wat Jess need strong boy doet, daar het kunstzinnige hyper/elektropopduo de grenzen van macht en seksualiteit aftast, en dat in het Duits. Opvallend is dat zeker en vast, getuige ook het feit dat Joannes Meulewaeter en Jessica W. King hier en daar al eens voorbijkwamen in menig talentenconcours. De laatste in dat rijtje is op dit moment Sound Track, waarbij de twee binnenkort hun kunnen mogen bewijzen in een van de Oost-Vlaamse voorrondes. Deze nieuwe “Hengst” zal, naast het eerder uitgebrachte “Lustsaft“, hoogstwaarschijnlijk in de set zitten.

Met die nieuwste creatie zal het duo de temperatuur in de zaal ongetwijfeld nog enkele graadjes verder de lucht in stuwen, aangezien “Hengst” bijna letterlijk onder je huid kruipt. De vocals van King zorgen al snel voor een koortsdromerig gevoel, waarna chaotische elektronica er nog een fluopaars schepje bovenop doet. Halverwege worden de bassen van de speakers dan op de proef gesteld, doordat het tempo de hoogte in wordt gekeild en “Hengst” wordt omgetoverd tot een zweterig Berlijns ravekelderanthem. Op die manier voegt Jess need strong boy meerdere laagjes toe aan een nummer, waardoor de track cool blijft evolueren. Het duo geeft zichzelf aan de hand van deze track dus nog wat meer eigenheid, waardoor het op dit moment uitkijken is naar hoe de groep zich blijft ontwikkelen.

Op zaterdag 23 september staat Jess need strong boy in de Kinky Star in Gent en op zaterdag 7 oktober in muziekclub N9 in Eeklo i.h.k.v. muziekconcours Sound Track.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent)

Maar liefst acht bands streden afgelopen avond voor de prijs van Oost-Vlaamse laureaat van Sound Track 2023. Op het programma stond  een…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Oost-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jess need strong boy - "Lustsaft"

‘On the intersection of sex and power, there’s a pulsating, erratic energy’: dat is de bio die te lezen staat op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.