Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines – “Heartbreak Kid”

© CPU – Marvin Anthony

Wie indierock zegt, zegt The Vaccines. Na een vijftal albums, een hoop ep’s en talloze optredens is The Vaccines al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Goed nieuws dan ook voor de fans want ze zijn terug, van nooit echt weggeweest. In 2021 kregen we nog het album Back in Love City te horen van de Britten en minder dan een jaar later gaven ze ons al hun ep Planet of the Youth. Inmiddels, net iets meer dan een jaar verder, kondigen ze hun reeds zesde studioalbum aan. Deze werd pick-up full of pink carnations gedoopt en komt uit op 12 januari. Bij zo’n nieuws hoort een (reeds aangekondigde) tour, maar eerst en vooral een nieuwe single. “Heartbreak Kid” is bij deze het eerste voorproefje die we te horen krijgen van dat nieuwe album.

Wie hoopte op iets nieuws van The Vaccines zal al snel teleurgesteld zijn want de Britten zijn teruggekeerd zonder veranderingen in hun sound. De succesformule van vrolijke, catchy refreinen met frisse gitaren die nog uren blijven nazinderen in je hoofd is ook deze keer weer van toepassing. Het nummer brengt een zomerse sfeer met zich mee, wat ideaal is om te genieten van deze laatste zomerdagen. Echt veel spannends is er echter niet aan. Ongeveer halfweg het nummer grijpt de gitarist even de kans om alle aandacht te stelen, al is het met een melodie die we al dooreen de hele single horen. “Heartbreak Kid” springt er jammer genoeg niet meteen bovenuit, maar slecht is het zeker ook niet. Gewoonweg een typisch, leuk The Vaccinesnummer volgens het boekje.

pick-up full of pink carnations komt uit op 12 januari. Op 18 januari staat The Vaccines in de Ancienne Belgique. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 29 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2024 (Festivaldag 3): Muzikale en meteorologische verrassingen

Koud, nat, warm, droog, motregen, gewone regen, brandende zon, alles passeerde de revue. Behalve een regenboog natuurlijk. Godverdomme. Gelukkig waren de meeste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
InstagramLiveRecensies

The Vaccines @ Ancienne Belgique (AB): De bloemetjes binnengezet

Voor The Vaccines is de Ancienne Belgique als thuiskomen. De band ging er op 18 januari 2024 namelijk voor de zesde keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.