Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Are You Still Alive”

© CPU – Joost Van Hoey

Met een grijs wolkendek op een woensdagvoormiddag zag The Bony King of Nowhere zijn kans schoon om de sleur van de werkweek te doorbreken. Een dik anderhalf jaar geleden vierde hij nog de vinylrelease van het debuut Alas My Love. Tijdens de laatste stuiptrekkingen van de coronapandemie zagen we hem toen schitteren in de Ancienne Belgique. Betreffende nieuwe muziek moeten we terugkeren naar het goed onthaalde Silent Days uit 2018. Op sociale media werd er vorige week duchtig gehint naar Bram Vanparys’ volgende hoofdstuk. Zoals we van hem gewoon zijn, gaat dat niet zonder melancholische slag of stoot.

“Are You Still Alive” is een geladen songtitel en de tekst is niet meteen om vrolijk van te worden, maar de muziek is allesbehalve deprimerend. De akoestische openingspartijen geven ons onmiddellijk zin om op avontuur te trekken naar een bergachtig gebied of groen heuvellandschap. The Bony King of Nowhere schreef op vier minuten de soundtrack van een wandeling doorheen een natuurgebied, of door een donker brein. Het nummer bloeit helemaal open wanneer het melodieus middenstuk overgaat naar een vlaag postrock. Vanaf dan laat Van Parys ook de teugels los en schreeuwt hij het uit. De rust die hem anders zo typeert, keert organisch terug op het einde. De koning van het kwetsbare lied is opgestaan om zijn troon terug op te eisen.

The Bony King of Nowhere speelt op 6 maart in EKKO in Utrecht en 8 maart in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere - "Almost Invisible"

Geduld wordt beloond. Het is een stelling die vandaag nog maar eens van toepassing is, want na iets meer dan vijf jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden - “Hard To Find”

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik…
InstagramLiveRecensies

The Bony King of Nowhere @ Ancienne Belgique (AB Theater): De koning is herboren

Tijdens de derde dag van de Week van de Belgische Muziek trokken we naar de Brusselse AB voor een hartverwarmend optreden van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.