Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faye Webster – “Lifetime”

Faye Webster laat haar muziek kenmerken door een stem zo zoet als honing en zachte, mooie teksten. Het serene van haar muziek voelt veelal intiem en op een eigenaardige manier toch krachtig aan. I Know I’m Funny haha uit 2021 was daarvan een goed voorbeeld, met daarop enkele hemelse nummers zoals de titeltrack en “In A Good Way” waarop ze prachtig vertelt hoe ze op een mooie manier aan het huilen wordt gebracht. Haar grootste ‘hits’ dateren echter van haar twee vorige albums, met “I Know You” en “Kingston” als uitschieters op de streamingplatformen. Als het van ons afhangt mag het nieuwe “Lifetime” ook gauw tienduizenden streams scoren.

Faye Webster neemt ons iets meer dan vijf minuten mee naar haar wondere wereld. Zachte pianoklanken, subtiele bastonen en gitaargetokkel creëren een gezellige mix die aanvoelt als een warme knuffel. De melodieuze en trage zang wordt er als een zoete saus over gegoten. Veel grote dingen gebeuren er niet en verrassend komt Faye Webster ook niet uit de hoek, nee ze kabbelt voort als een rustig beekje en neemt de tijd om op een gestaag tempo haar verhaal te vertellen. Faye Webster is terug en de fans van dromerige indiemuziek zullen het geweten hebben.

FacebookInstagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Rats - Rat Beat (★★★): Een enkel ticketje naar de jaren tachtig

Asbury Park, New Jersey, is lange tijd een aanloophaven geweest voor menig ontevreden muzikant, van Springsteen in The Stone Pony tot talloze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats – “Blown to Bits”

Het is nog maar vier jaar geleden toen Beach Rats het licht zag. Met bandleden als Brian Baker, Ari Kratz, Bryan Kienlen…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.