Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ – “You, Me, Lonely”

© JP Bonino

Normaal gezien zouden we vandaag The Secret to Life, het debuutalbum van de kraakverse supergroep FIZZ, kunnen recenseren, maar daar besliste de band anders over. Zoals wel meer artiesten vandaag de dag kozen dodie, Greta Isaac, Martin Luke Brown en Orla Gartland ervoor om hun mentale gezondheid voorop te zetten en de release van hun album een maandje uit te stellen. Gelukkig is vandaag wel de vijfde single “You, Me, Lonely” te beluisteren. Die release is een pleister op de wonde van de fans die deze dag al lang in hun agenda hadden aangekruist, want na Martin op “Hell Of A Ride”, Greta op “As Good As It Gets” en Orla op “Close One” is het nu eindelijk de beurt aan dodie om een track te leiden.

We snappen waarom FIZZ gewacht heeft met het etaleren van dodies frontvrouwkwaliteiten, want dan zouden we een ander beeld gehad hebben van het geluid waar de groep voor staat. “You, Me, Lonely” klinkt als een op en top dodienummer, met de gekende ingrediënten van haar heldere stem begeleid door een simpele akoestische gitaarlijn. Terwijl ze zingt over geliefden die richting een break-up gaan en de gemiste kansen die dat met zich meebrengt, wordt ze ondersteund door de intussen ook al wat bekend klinkende harmonieën van haar drie andere bandleden. Het nummer blijft redelijk lang rustig en bouwt uiteindelijk toch op naar iets wat meer uitbundig en FIZZ-achtig klinkt, maar blijft in zijn geheel toch gewoon een lied dat ook van dodie als soloartiest had kunnen zijn.

Het blijft dus uitkijken naar de andere tracks op The Secret to Life om te achterhalen of dodie ook een andere kant van zichzelf kan laten zien in de samenstelling van FIZZ. De nieuwe releasedatum van het album is nu 27 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "As Good As It Gets"

Onze woorden over het razendsnelle tempo waarmee nieuwe supergroep FIZZ (Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown) singles naar buiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland - "Kiss Ur Face Forever"

De Ierse singer-songwriter Orla Gartland is dezer dagen druk bezig binnen de nieuwe supergroep FIZZ (o.a. “High In Brighton” en “Hell Of…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "Close One"

Het gaat snel voor de nieuwe supergroep FIZZ, die pas een dikke maand geleden het muzikale levenslicht zag. Sindsdien brachten de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.